PGB Portaal

Voor budgethouders in de regio Westland, Schieland, Delfland is het PGB Portaal beschikbaar. In het PGB Portaal regelt u alles rondom het pgb zelf. Van het opstellen van een zorgovereenkomst samen met uw zorgverlener tot het declareren van de zorg. Tijdens het invullen van uw gegevens wordt al gecontroleerd of alle gegevens juist zijn, zo worden fouten voorkomen. Met één druk op de knop stuurt u de overeenkomst naar uw zorgverlener of het zorgkantoor. Via het portaal gaat dit eenvoudig en snel. Op www.mijnpgb.nl vindt u meer informatie over het nieuwe portaal en hoe u hiermee aan de slag gaat.


Inloggen in het PGB Portaal

Inloggen in het PGB Portaal doet u met uw DigiD, dit is veilig en betrouwbaar. Meer informatie vindt u op www.mijnpgb.nl.


Voordelen van het PGB Portaal

 • Alle partijen in hetzelfde portaal

  Budgethouders, zorgverleners en het zorgkantoor werken allemaal in hetzelfde portaal. Alle partijen kunnen alleen de gegevens bekijken die zij zelf nodig hebben.

 • Fouten worden voorkomen

  De zorgovereenkomsten en declaraties die u invoert worden voor een groot deel automatisch gecontroleerd door het portaal, dit voorkomt fouten en de verwerking gaat sneller.

 • Zorgovereenkomst digitaal opstellen

  In het PGB Portaal kunt u samen met uw zorgverlener een zorgovereenkomst digitaal opstellen en ondertekenen. U krijgt alleen de vragen te zien die op uw situatie van toepassing zijn. Dit maakt het opstellen overzichtelijk.

 • Declaraties meteen goedgekeurd voor uitbetaling

  Het PGB Portaal controleert meteen of uw declaratie klopt met de afspraken in de zorgovereenkomst. Als u de declaratie indient, weet u zeker dat de declaratie uitbetaald mag gaan worden.

 • Minder gegevens invullen

  U hoeft niet elke keer opnieuw uw eigen gegevens en die van uw zorgverlener in te vullen. Deze gegevens worden opgeslagen in het profiel. Dat scheelt tijd.